Et sunt middagstips

 

 

Jeg gjorde det på denne måten og fisken var "pyntet" med litt tørket persille før kjæresten bokstavligtalt kastet fisken på tallerken min. 
Enkel og god middag til en travel hverdag. Det falt tilogmed i smak hos mannen som ikke er så begeistret for grønnsaker.
...Bare husk å tine fisken først hvis du ikke er så heldig å ha fersk. 

 

 





Doughnuts

 


Jeg laget som sagt doughnuts i gårkveld, de ble gode iallefall som ferske. Jeg innså etterhvert at jeg hadde hatt oppi for mye mel. Jeg tok mere enn det stod i oppskrifta fordi deigen var for klebete, men jeg hadde nok bare ikke eltet den nok. Men men, man lærer jo av å feile.

Jeg skal nok bake disse igjen snart, det ble jo en hit hos mannen.

Oppskriften fant jeg på Manuela sin blogg  -Passion4baking. 
Disse skal stekes i ovnen i motsetning til at de vanligvis friteres. Derfor gikk jeg for denne oppskriften.

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Varm smør og melk i mikro til fingervarme. Tøm i bakebollen å tilsett gjær. Rør for hånd med sleiv til det er oppløst. 
Jeg brukte neste en hel pakke tørr gjær i stedefor fersk. 

*

Tilsett så egg, vanilje, sukker, salt og kanel og bland godt.
Her brukte jeg en halv vaniljestang som jeg skrafte ut frøene til. Deretter la jeg stilkene også nedi mens jeg rørte. 

*

Ha i melet å rør det inn i massen. Når du har rørt det inn setter du kroken på kjøkkenmaskinen å elter alt godt sammen.
Du må nok elte en stund før den fester seg til en smidig deig. Det var her jeg gikk på en "smell". 

*

Når du har gjort det, jobber du litt med deigen på litt mel på benken. Å former den til et fint rundt emne.
Ha litt olje å smøre bollen med før du legger deigen oppi. La den hvile i ca 45 minutter eller til dobbelt størrelse under et klede.

 

 

Kvevl ut deigen til ca 1 -1,5 cm tykk. 
Stikk ut med et stort glass eller en kakekutter. Jeg brukte det største glasset vi hadde og det minste glasset som var et shotglass.
 



 

Legg på bakebrett.
Her kan du legge 4 i bredde om du lager like små som mine. De hever liksom kun oppover.


La hvile under klede igjen i 45 minutter før du steiker.

*

Disse stekes på 190 grader i ca 8 minutter.

 

 

Toppet med farget melisglasur og litt knuste pyntepærler. Skulle helst hatt rosa farge, men hadde hverken konditorfarge eller bær. 
Den andre er bare vanlig kokesjokolade smeltet i vannbad og dyppet doughnuten nedi. 
Her kan du være kreativ, i dag spiser jeg en med smør og syltetøy på.
Mm-mm♥  



 





"Stilig" mandagsmiddagstips på LCHF-vis

Vi har bestemt oss for å spise opp det vi har hjemme før vi handler oss noe nytt. Morsomt at vi har så mye mat som vi har "glemt bort". Frysern er full av mat egentlig, det er nok bare hodene våre som har tatt ferie en stund. Krafter, fisk, og kjøtt i forskjellige fasonger .
Jeg har funnet gutsen tilbake, å dette er en spennende utfordring for oss begge når vi skal finne noe å lage til middag. Økonomisk er det også at man faktisk bruker det man har. 

Det værste til nå er at vi så å si er tom for grønnsaker, så det ble frossen i dag. Jeg hadde også en blomkål som var begynt å bli litt visten, så jeg brukte den også. Dette ble resultatet og kan godt spises av LCHF-ere:

 

 




Det er marinert svin med blomkålmos, grønnsaker og sprø salami.
Woohoo. Jeg laget brokkolimosen av smør og creme fraishe, og selvfølgelig brokkoli, salt og pepper.  Salami kan være en morsom å  enkel pynt som setter litt høyde på retten. Stekte den på varmluft på 250 grader i ca 4 minutter å lot den bli kald. Spiste dette med en feit svensk bearnaise. Helt okei mandag!

Nå sitter jeg å koser meg i soafen så lenge jeg kan. Jeg har nemlig innebandytrening kl 21 i dag!

Jeg ønsker meg noe nytt av klær. En ny jakke,et skjerf og noen fine topper. Drømme..

 




 


Hærlige lavkarbobrød!

Denne oppskriften fikk jeg av mamma her om dagen.  Vet ikke helt hvor hun fikk tak i den så jeg velger å kalle den a la mamma fordet om den kanksje er "stjålet".

 





De ble kjempe gode og saftige! Men HUSK bakepapir! Jeg hadde ikke det så det ene brødet gikk litt i "knas"..

Ps: Jeg var tom for bakepapir! Arg!

 






HURTIGMIDDAG! (LCHF)



Kyllingfilet i terninger stekt med litt chili, salt og pepper.

Stek grønnsaker. (Jeg innrømmer det; brukte fråssent!)
Ha litt fløte over å kok det inn! Legg noen skiver ost over å la det smelte.

Det kaller jeg enkelt!

 




Dagens sene middag ble (LCHF)



Salat med eggepanne, salami, fetaost og bearnaise. Stort glass cola zero til. METT!

Nå har vi ryddet ut fra skap og skuffer her hjemme. Pakket ned en hel eske med ting/pynt, også ble det en pose med sko. Kanskje jeg skal selge noe etterhvert!?
Vi har bl.a en hattehylle (vi har ikke plass til den), og et bord med to stoler til. Interessant?

Nå blir det en god å varm dusj. Kjenner meg litt uggen i kroppen!?
I morgen skal jeg iallefall prøve å komme meg opp litt tidligere enn kl 11. 

Håper alle har en fantastisk kveld! 








Verdens beste lavkarbo rundstykker!

Verdens beste lavkarbo rundstykker!

Disse bakte jeg i går, å er det noe som fortjener et innlegg på bloggen så er det dette! Denne oppskriften bør alle prøve. Den VAR SÅ GOD! Dette skal bakes ofte! Absolutt en av mine favoritt oppskrifter. 





Du trenger:

  • 4 egg
  • 1 boks creme fraiche orginal( Du kan sikkert bruke litt mindre, om du vil ha mindre karbohydrater)
  • 2 ss olivenolje
  • 30 g fiberhusk (helsekost) ellers kan du også bruke psyllium( fåes på noen meny)og er vist det samme,bare halve prisen.
  • 30 g fiberrik kruskakli (daglivare)
  • 50 g mandelmel
  • 20 g solsikkekjerner( males)
  • 10 g gresskarkjerner( males
  • 2 ts bakepulver
  • 1- 1,5 ts salt

Sett ovnen på 180 grader

  1. Start med å male solsikkekjerner og gresskarkjerner, bruker "hakkern" med knivblad som fulgte med om du har en stavmikser. Hvis ikke kan du bruke en blender.
  2. Bland alt det våte først (egg, creme fraiche og olje)
  3. Bland "melet" med det våte og ha tilslutt i bakepulveret. Rør dette godt sammen, det vil etterhvert bli veldig tungt å røre med sleiven.  Da kan du ta opp litt og litt av deigen og forme dem slik du ønsker. Om de ikke er så lette å forme la deigen hvile i 1-2 minutter til den blir lett å jobbe med.


Stekes på midterste rille i ca 25-30 minutter.

Karboinnholdet på hele deigen ligger på ca 19 g, men om du tar litt midre creme fraiche så blir det straks en del mindre karbo. Det er faktisk den som har høyest karboinnhold i hele deigen. Og på mine 11 rundstykker blir det 1,7 g karbo pr rundstykke:)
 

Ps: denne oppskriften er lånt fra vår kjære lavkarbo ekspert charlotte1987.blogg.no VERDT ET BESØK!






RESULTATET AV BAKINGA

Her er en liten smakebit..
Nå skal nemlig jeg ta en..








LAVKARBO HÆRLIGHETER



I ovnen står både brød å rundstykker å venter på meg. Jeg gjorde litt annerledes enn oppskriften jeg fant. 
Pisket eggehvitene stive i stede for å ha "hele egg" i. Vi får se hvordan det blir da! Tror deigen ble for tørr.

Rundstyggene derimor ser bortimor perfekte ut.
Vi får se når de blir stekt. Hvis det er noe skal jeg tipse om oppskrifter. 



 


Oppskrift på LCHF godis!

Oppskriften kommer som lovet!

På Bounty!

Oppskrift fra boka;



For 12-14 biter trenger du:

I dl sukrin
50 gr kokosfett
1 dl fløte
1 dlnkokosmelk (Blue dragon eller Santa Maria. De har lav karbohydratverdi)
200 gr revet kokos.

100 gr sjokolade. helst over 70 %

Fremgangsmåte: 

Smelt sukrin og kokosfett i en gryte:
Tilsett kokosmelk, fløte og kokos, la det koke svakt.
Rør alt sammen og la deretter røren stå 1 time i kjøleskapet å hvile.
Form deigen til 12-14 kvadratlignende biter.
Sett digen i fryseren å la hvile i ca 1 time.
Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad eller mikro.
Dypp kokosbitene i sjokoladen.
Sett i fryseren til sjokoladen stivner.

Oppbevares i kjøleskap.



 



 

 


LCHF- Sjokogodis

Ja, det virker spesielt populært å lage bounty for tiden, å jeg visste jo at jeg hadde en oppskrift her en plass. 
I "Bakeglede uten sukker"- boka fant jeg oppskriften igjen.
Da var det bare å sette i gang!

Disse ble laget sent i gårkveld da jeg kom hjem fra jobb. Så glemte jeg å ta de ut av frysa da vi gikk å la oss.
Derfor ser de litt våte ut på bildet. Heelt ferske. Kjempe gode også. Neste gang skal jeg nok lage de med litt mere sukker og litt lysere sjokolade, da blir de perfekt etter min smak.. 

r

Opptatt med å blogge før jobb. Stikker avgårde nå!

ha en fin dag!





 


Venter på..

Lavkarbo blåbærpai. Pultselig får jeg sug etter pai, å ta er det bare å smekke i sammen med de lavkarbo ingrediensene jeg har i skapet. Litt smør, litt fibrex, litt bakepro, litt mandelmel, egg, vann.. blååååbær <3
Vi får se hvordan dette blir. Pai på 20 min!? Spent !

 






VERDENS MIDDAG!

Det ble litt igjen etter tacoen på tirdag, så det ble middagen min det. En SVÆR salat med masse tacokjøtt.
mmm.. Magen fikk ikke plass til det hele.. 








PROBLEMER NÅR DET ER PASTA TIL MIDDAG?

Kjøttsaus med..nei, ikke pasta, men hvitkål. Deilig!

Her får du framgangsmåten:

Kjøttdeig
Løk
Hvitløk
Salt
Pepper
Paprikakrydder
Tomatpurè
Fløte 
Kål
 

Stek dette sammen å hell på med litt vann å kok det litt. Tilslutt tilsetter du ca 1 dl fløte.
La det små putre litt.

Smelt smør i en kjele, ha kålen å fres den blank. Tilsett litt kjøttsaus å kok i hop. Vips klar!













 


SVINGOD LAVKARBO!



Til dette trenger du:

1 hel indrefilet av svin
1 boks Fetaost (Naturell)
1 Rød løk
5 skiver Salami 
Friske urter (kan sløyfes)
2 fedd hvitløk 
Salt
Pepper 
Hyssing 

Skjær indrefileten nesten i to på midten, brett ut fileten, å skjær et snitt nesten helt igjennom på hver sin side av snittet slik at fileten ser ut som en fiskefilet (flat).
Fyll inn med salami, fetaost, løk, litt friske urter om du har.
Rull sammen fileten og surr den med hyssing.  Stek hardt på begge sider slik at den får en flott stekeskorpe.
Stek ferdig i ovnen på 220 grader i ca 35-45 min. Når du tar fileeten ut kan du helle litt fløte i skyen i panna. Dette blir en kjempegod saus

Til dette hadde jeg 

Blomkålpurè:

Blomkål
Smør
Fløte 
Salt
Pepper

Kok blomkålen mør, kjør den i foodprosessor med litt smør, salt, pepper og fløte. Hvor fin du vil ha den avgjør du selv. Her må du bruke egen smak for å få den smaken du ønsker.

Hadde ogå dampet brokkoli, cherrytomat og kald bearnaise. 







hits