"trøster meg med at det nok er helt normalt til snart uke 36 å være"

 

God morgen små og store!
 


Jeg våkna ekstremt tidlig i dag til meg å være og klokka 06.30 kjørte jeg mannen til jobben. Jeg sovna liksom ikke ordentlig i natt kjentes det som -fant ingen liggestilling, hadde "mensmurringer" og ribbeinsbuen var skikkelig øm og verkende. I tillegg er det så ekstremt tungt å puste..trøster meg med at det nok er helt normalt til snart uke 36 å være -ikke lenge igjen!!! Men..
 

 

Det er en fantastisk fin dag i dag. Sola skinner og jeg har allerede inntatt frokost inkludert te med melk selvfølgelig. Lille spreller å har seg i magen, og det er jo så hærlig å få den bekreftelsen hver dag♥
Jeg skal ta en god varm dusj før jeg setter ordentlig i gang med dagen. Planen er å prøve å få vasket badet før jeg begir meg ut på dagens små ærender. 
Siden jeg har bilen i dag skal jeg farte litt rundt på besøk blandt annet.
I går møtte jeg bestis igjen, så nå skal jeg bare kose meg med henne, hundene( og mennene)  i elva.
Det skal bli kos♥

-

Ting er så tilnærma perfekt som det kan bli om dagen. 
 Jeg har det så bra, jeg er forelska♥
 

 

 

Husk å like facebook siden min HER !! 

Ha en strålende dag♣ 

 


Del gjerne dine positive fødselshistorier med meg..

 

 

For en sløøøøv onsdag.
Jeg synes dagene mine bare blir sløvere og sløvere. Kan ha noe å gjøre med at jeg føler meg tyngre og tyngre?
I dag har jeg bare vasket og hengt en maskin med tøy, ellers har jeg bare sittet under pleddet i sofaen og drukket litt  te og snakket i telefonen.  
Jeg koser meg med rugetid om dagen, det er deilig å få slappa av litt men jeg synes det begynner å bli nokså trangt der inne for lillingen så jeg er klar for å få lille til verden.
 
 
-
Jeg tenker ikke så mye over fødsel heller, bare positive tanker isåfall.  Jeg nesten gleder meg skal jeg være helt ærlig. Jeg gleder meg ikke til smertene, men jeg føler meg både fysisk og psykisk forberedt på det nå. Kanskje jeg er rar -jeg vet jo at det er noe av det jævligste som finnes, men jeg skjønner bare ikke hvorfor jeg ikke skulle klare det? 
Jeg er avslappet i forhold til at jeg har min kjære der som jeg vet kommer til å støtte meg fult ut på beste mulige måte, og bare det gir meg en ekstrem ro i kroppen. 
Som smertestillende tenker jeg i første omgang på dusj og/eller badekar og i andre rekke kommer også lystgass. Jeg vet at jeg heller ikke har noen andre alternativer dersom jeg velger å føde i Alta, men som de fleste andre har jeg jo planer om å klare meg med så lite "dop" som mulig under hele fødselen.  


Del gjerne dine positive fødselshistoreier med meg.. da blir jeg motivert og glad! 


 

-

I dag har iallefall mannen invitert meg med ut for å spise noe. Det skal bli deilig å slippe å lage middag og ikke minst godt å gjøre noe "annet" sammen. tihi 
Jeg tror det er fordi jeg har tatt på meg spanderbuksene og sagt at jeg skal kjøpe han en ny telefon at han ble "date-klar". 
Men det med telefonen blir jo nesten mest for min del, de er jo ødelagte til en hver tid så jeg får ikke tak i han.
Tenk om det bare skulle bli fødsel, litt irriterende hvis han har en ikke-fungerende telefon da. hehe

Denne gangen skal jeg kjøpe en skikkelig telefon som han ikke tør noe annet enn å ta ordentlig vare på, kanskje den varer litt lengre?

 

Ble et litt roteinnlegg for dagen, men godt oppsumert:

Tankene snurrer og sommerfuglene danser i magen♥

Ha en fin dag!

 

 


Bildedryss fra leiligheta

God TIIIRSDAG!!♣

 

Jeg gleder meg så til stuebordet vårt kommer -det skal visst komme denne uka!? Så får vi håpe det ikke blir noen forsinkelser for det er faktisk vanskelig å leve uten. Dessuten ønsker jeg meg en stor lysekrone som vi kan ha i stua. (Spare, spare)
Jeg har sløve dager for tiden. Det er ting som skulle vært gjort, men jeg føler at jeg ikke orker. Det er så tungt å få gjennomført hver minste lille ting med den store magen, så det blir til at det meste blir gjort når mannen kommer hjem. 

-
 

Jeg er overlykkelig for at vi iallefall fikk vasket mattene i helga, så nå henger de til tørk i SNØVÆRET! Ja, det snør faktisk i nord i dag så jeg er glad jeg ikke har handlet uteplantene og terassemøblene ennå.
 

Nå tenkte jeg at jeg skulle slenge på en liten bolledeig -det kan jo være greit å ha noe i frysern hvis noen kommer å hilser på det nye familiemedlemmet så fort han er født. Jeg har nemlig ingen bakeplaner den aller første tiden etter det.

-

Her skjer ting i små omganger. Vi venter fortsatt på møbler, men ting skjer litt og litt.
På badet er stellebordet klart. Kommoden der inne er også forbeholdt lillemann. Med tiden skal vi sette opp skyvedører forran vaskemaskinen og varmtvannstanken. Jeg tror det kommer til å bli kjempefint å skjule de mindre pene tingene.  

Til helga er planen å få laget en sengegavel til soverommet. Vi får se hva vi rekker, men det er iallefall planen. Lampene jeg hadde så lyst på til soverommet har levering før 25. juli!!! Så her er det bare å smøre seg med tålmodighet. Jeg er også på utkikk etter noen litt mørkere og "tyngre" gardiner i litt lengere lengde til soverommet, men foreløpig har jeg ikke sett noen jeg liker ennå. 
Men som sagt, her tar vi litt og litt..

  

 

 
 


Uke oppdatering: 35

 

 

Lillegutt:

Termin: 05.07.12 (menstermin: 10.07.12)
Dag: 245 (37 til termin)
Uke: 35 dag 0
Vekt: 2700 gr
Full lengde: 44 cm

Utålmodig: Ja, litt. Selv om det går fort så begynner det å bli ganske tungt. Er ikke så utålmodig at jeg har pakket sykehusbagen ennå. Jeg nyter dagene til det fulle som gravid, men snart vil jeg ha kroppen min for meg selv. hehe 

Kjønn: En liten gutt, men nå har jeg begynt å bli litt usikker når alle gratispakkene har inneholdt en rosa smokk.hehe

Navn: Det er vi enige om.♥

Utstyr vi mangler: Nå har vi fått kjøpt stellebord,stellematte og badebalje også. Nå mangler vi bare madrass til vugga.

Vektøkning: ca 10-12 kg. Kjenner meg ikke tjukk andre plasser på kroppen enn magen, og det er deilig.

Strekkmerker: Nei, ikke et eneste et ennå, men det kan se ut som det er litt ekstra strekk i piercinghullet.

Hevelser og vann i kroppen: Særlig hender og føtter er ganske hovne om dagen.

Aktivitet: Noen ganger er det så mye at det er ubehagelig. Om kveldene er det ekstra mye turning.

Hode ned: Usikker, jeg har en følelse av det siden jeg tror jeg har en fot som konstant sparker i ribbeina

Kynnere: Veldig sjeldent. 

Sulten: Er ekstremt sulten om morgenen, men ellers er jeg nesten slik jeg var før.

Matkick: Isbiter med stor I -knasker jeg daglig. Jeg lager "hjemmeis" på pinne kun bestående av vann. Går jeg fri er det helt krise.

Plager: Urolige ben, tørste, kjenner meg plutselig dehydrert/skjelven/uggen, rygg- og bekkensmerter om jeg overvurderer meg selv og gjør litt mere enn jeg burde.
Det er tungt om dagen, jeg kan ikke gjøre NOE uten at jeg føler at jeg har jogget i en halv time. Puster som en gris!

Humør: Jeg kjenner jeg blir fort emosjonell, så gråten sitter litt løst. Som da kjæresten kjøpte feil is til meg her om dagen. Da kom tårene og det er jo helt sykt. Ellers blid og fornøyd.

Neste kontroll: Tror det var mandag 11.juni 

Høygravid: Ja, det merkes helt sykt godt! 


 


"jeg har fått ruget godt"

Hei hei folks!


Vi har vært hjemme hos mamma og pappa siden lørdag -Gjett at det har vært deilig! 
Vi  har bare slappet av å koset oss, så jeg har fått ruget godt i tillegg til at jeg har spist masse god mat. 

-


Max og Ole Martin var på sjøen å kjørte båt og fiska litt. Max har aldri hverken sett eller fått en steinbit før så det var kjempemorro at de fikk ikke mindre enn to stykker i helga. 
Jeg fikk bare se på når de kom til land, og jeg måtte også hjelpe litt til meg å sløye. Steinbiter er farlige, de biter selv om hodet er skjært av. 

 

 

 

 

Vi kjørte hjem til oss selv litt tidligere i dag så vi skulle rekke å fikse litt her i leiligheta før det ble alt for sent på kveld. Så vi har endelig fått hengt opp litt på veggene.
Søssa hjalp meg med å skru opp stellebordet vi kjøpte til lillingen på fredag, så nå er det meste i orden.
Vi har ennå litt fiksing på soverommene og egentlig litt generelt overalt men det meste er på plass. Til uka kommer stuebordet, å gjett jeg gleder meg!

 

Håper alle har hatt en fantastisk langhelg -det har vi! 


 


Babyforberedelser

Hei hei sunshines! 
Er det ikke en bra dag? Det er fredag, fin temperatur, fint vær og jeg har akkurat fått hjem en overlykkelig mann for at det er helg. 

-

På planen i dag står babyforberedelser og legetime. Vi har allerede masse på plass, men vi har en del småting som vi må få i hus. 
Vi må kjøpe en kommode som vi skal ha på badet til å stelle bebis på, og det betyr jo selvfølgelig at vi må ha stellemadrass og badekar, og det som hører med.
Dessuten skal vi kjøpe litt småting til barnerommet så det ikke ser så tomt ut der inne. Lille skal jo sove inne hos oss den første tiden, så vi skal bruke rommet som gjesterom til han blir stor nok til å bo der selv. 

-

Dynene, himmelen og sengekanten er vaska -endelig. 
Det meste er vel egentllig vaska, men vi drøyer litt til til vi legger det på så det ikke støver helt ned til lille kommer.
Det går fort uansett -fra i morgen regnes jeg som høygravid og det er jo helt sykt å tenke på!

 

Snart er vi 3♥♥♥ 


 

 

 

Ha en fin dag!

 

 


Vi har da sommer i nord også..

God "morgen"!

Det er en god morgen og ikke minst dag! Vi har det nydeligste været om dagen. Kanskje ikke det varmeste, men sola skinner nok til å gjøre deg sommerglad, vårkåt og alt som er..

-


Jeg har akkurat unnagjort jordmortimen. Alt så fint ut som alltid, untatt litt mye sukker i urinen (syndet med noe sjokolade i går, tihi!)
Med streng beskjed om å ikke spise noe søtt i kveld må jeg tilbake for å levere en ny prøve i morgen da. Jordmor sa at om "mytene" stemmer så er helsekortet mitt fult av jente-hjerterytme, så man vet aldri, -jeg har hørt flere historier der de har sett på ultralyd at det er gutt, men ut kommer jente. 

-

Nå har jeg akkurat sittet en god time på balkongen i sola å drukket litt kaffe. Det er så deilig å slappe av -det er jo nesten som en ny ting for meg etter alt styre og stresset vi har hatt med flytting osv..

Vi trives godt i den nye leiligheta, og det er ikke helt feil at vi har sol hele dagen på balkongen. Vi var ikke så veldig bortskjemt med sol i den forrige leiligheta vi bodde i -der forsvant sola rundt veggen klokka 12. Jeg ser fram i mot late sommerdager her ute..og vi får forhåpentligvis både møbler og sommerblomster snart på plass også. DET blir kos!!♥
 

 

 

Nå skal jeg trippe ut på balkongen igjen å kose meg litt til. 
HA EN FIN DAG!! 


Vugga

 

Vi var så heldige å få ei vugge i gave av min lillebror.
Hele historien finnes her 

Vi ga den noen strøk med hvitmaling, og jeg må si at jeg er veldig fornøyd med resultatet.
Nå mangler den bare madrass så er den klar til at lille kan ligge i den.

Er den ikke søt?♥ 

 
 


Uke oppdatering: 34

Lillegutt:

Termin: 05.07.12 (menstermin: 10.07.12)
Dag: 238 (44 til termin)
Uke: 34 dag 0
Vekt: 2500 gr
Full lengde: 42,5 cm

Utålmodig: Okei, nå begynner jeg å bli babysyk og klar for å få ut lille. 
Kan ha noe med å gjøre at vi er på plass i leiligheta. Nå må man bare vente liksom..

Kjønn: En liten gutt, men nå har jeg begynt å bli litt usikker når alle gratispakkene har inneholdt en rosa smokk.hehe

Navn: Det er vi enige om.♥

Utstyr vi mangler: Vi kom på at vi kanskje burde ha et stellebord da kommoden vi hadde kjøpt ble litt vel høy for meg. Ellers; Stellepute, babebalje, uro som jeg kommer på i farta av store ting. Av småting er det småting til meg i barseltiden.

Vektøkning: ca 10-12 kg. Kjenner meg litt rundere nå enn før jeg ble gravid for å si det slik. Siden forrige kontroll som var for en mnd siden hadde jeg gått opp 2,5 kg.

Strekkmerker: Nei, ikke et eneste et ennå. (kryss i taket).

Hevelser og vann i kroppen: Særlig hender og føtter er ganske hovne om dagen. Men i dag er også ansiktet litt pløsete..

Aktivitet: Noen ganger er det så mye at det er ubehagelig.

Hode ned: Usikker, jeg har en følelse av det. Lurer på om det har noen sammenheng med det og at jeg føler meg øm over skambenet? 

Kynnere: Veldig sjeldent. 

Sulten: Er ekstremt sulten om morgenen, men ingen skikkelig matmums. Har IKKE lyst på junk!

Matkick: Isbiter knasker jeg daglig. Har laget "hjemmeis" på pinne kun bestående av vann.

Plager: Urolige ben, tørste, kjenner meg plutselig dehydrert/skjelven/uggen, ryggen- og bekkensmerter om jeg overvurderer meg selv og gjør litt mere enn jeg burde.
Nå er jeg litt sliten å kjenner en rar følelse av at jeg er klar for å få ut lille snart. 

Humør: Kan bli veldig fort irritert, særlig på barn. Jeg kjenner jeg blir fort emosjonell, så gråten sitter litt løst, men ellers blid og fornøyd.

Neste kontroll: I morgen!! 

Høygravid: Bare 4 dager til! Helt sykt!

 

 

 


Helt morsomt hvordan kroppen forandrer seg.

God morgen alle fine!
-Ja, jeg må nesten si god morgen siden jeg sitter her å inntar dagens første måltid.  

 

 

Jeg har et ekstremt søvnbehov for tiden. Kan legge meg før tolv og alikavell sove helt til klokka ti-halv elleve.
Helt morsomt hvordan kroppen forandrer seg. Rundt påsketider sov jeg kun til sju-åtte å aldri noe mere.
Dagen i dag skal IKKE brukes til stress! Jeg har fått streng beskjed av kjæresten om å ligge forran tv`en å slappe av å bare kose meg, han lovet å hjelpe med småtingene når han kom hjem.
Det har jo skjedd så masse bare på noen uker både rundt oss og "rundt magen min". Det er skikkelig tungt å bøye seg ned for å ta opp en liten ting, og det med å knyte skoene er det værste som finnes.
Jeg skal ærlig innrømme at det begynner å bli slitsomt, bare fordi de enkle tingene blir så vanskelig å gjennomføre. Det er litt frustrerende, men jeg er verdens lykkeligste på samme tid. Når lille turner rundt i magen å sparker meg i ribbeina å på blæra er det uansett den beste følelsen man kan ha -da vet jeg at lillingen har det bra.♥

Pappaen tror at det begynner å bli litt trangt der inne, og at han snart vil ut. Søstra mi sier at det ser ut som jeg snart skal sprikke. Det er helt sant, det kjennes som man skal sprikke, men for hver gang man ikke tror at man kan bli no større så blir man ENNÅ større. hehe

 
-

(Rundt halv fem i natt våknet vi av at noen gikk rundt å ropte så fælt etter hunden sin. Vi ble jo selvfølgelig irriterte -hvem lufter hunden så tidlig liksom? Men da jeg logga inn på facebooken min så jeg at det var en hund i vårt område som var savna etter en husbrann tidligere i natt. Den lød akkurat det navnet som jenta gikk rundt her å ropte. Jeg fikk fryktelig dårlig samvittighet, det er jo helt forferdelig trist.  
Så om du ser dette som mista hunden din; jeg håper av hele mitt hjerte at lillevofsen klarte seg å kommer tilbake til deg snart♥ )

 

 


Den første maskinen med babytøy.

 

God søndag alle!

 

Vi rydder å styrer om dagen. Mannen har endelig fått laget seg et lite kontor -det har han ønsket seg lenge.
Jeg vaska den første maskinen med med babyklær, og det kjentes så sprøtt med alle de små plaggene. Vi fikk også skrudd opp senga, så nå begynner vi å bli i rute kjenner jeg. Det er litt avslappende, for det er ikke mange dagene egentlig til jeg er høygravid. Mannen synes at jeg er det allerede og det kan godt tenkes for jeg føler meg sliten om dagen.

-

 

Nå er vi på vei til Nyvoll for å hente vogna og vugga.

Ha en fin søndag! 

 

Strikkeprosjekt til sofakroken

God formiddag allesammen! 


Vi er i full gang med rydding og plassering av alle esker og ting som står på boden og på lilleplutt sitt soverom.
 Jeg skal også vaske den første maskinen med babytøy -det skal bli litt rart kjenner jeg. 
Nå er det jo faktisk ikke så lenge igjen, og vi har bestemt oss for at senga skal skrues opp i løpet av dagen.

-

Men tilbake til overskriften!
Husker dere da jeg postet dette innlegget? HER 

Noen gjettet rikitg!! Jeg strikket et putetrekk og mamma strikket to.
Det ble kjempetøft, og kommer nok til å bli hærlig til bl.a de mørke saueskinnene vi har. Nå er det farger som står for tur siden våren melder sin ankomst for fult for tiden.
Vi skal ha lyseblått som "brytningsfarge".. Så håper jeg bare at det ikke blir for kaldt mot de grå veggene.  

 
 

Håper alle får en fortreffelig lørdag og helg videre. Nå roper mannen på hjelp.. 

Klem klem♥

 

 


Min dag

17-maifeiring gjennomført med en GOD DEL god mat og drikke.
For første gang iallefall så lenge jeg kan huske tilbake er det endelig nå vi feirer 17-mai sammen hele familien.
Mamma og pappa har som regel vært fult opptatt i fjøset med lamminger og annet arbeid -ikke i år heldigvis!

 

Vi gjorde oss klar for å gå i tog.

 

Etter toget så dro vi hjem til oss for å drikke kaffe å spise kaker.
Vi har ikke rukket å få stuebordet ennå, så vi dekte med spisebordet i stua ved sofaen.Så dro vi ut for å spise allesammen.  Vi fylte magen med koldtbord og lammestek, og vi ble så opptatt av maten at bildene uteble.
Det ble et bilde av gutta etter maten. Mette og slitne?
 

 

Jeg har fylt hver eneste tomme rom i magen godt med mat og desserter at jeg må halvligge på sofa for å klare å puste -så ille er det nesten.
Jeg er iallefall kjempe sliten, men når det er sagt har jeg hatt en kjempe flott dag♥
 

Håper hver eneste sjel i Norge har hatt det samme!? 
 

 

 


Soverommet

Har dere en fin dag i sola?
Vi i nord har knallvær i dag -iallefall nesten. Jeg har benyttet dagen mest til å rydde å vaske på soverommet og badet. Vi er ikke helt på plass ennå men det går sakte men sikkert mens jeg puster å peser som om jeg skulle løpt maraton.

 
Det stod 2 kofferter og to bager fulle med klær forran senga, det så rettogslett ut som noen hadde fyrt av en real bombe i alle bagene samtidig.
Nå har jeg ryddet alt på plass å det er endelig plass til å gå på gulvet igjen.

-

Vi malte soverommet da vi tok over leiligheta. Som i stua har vi malt grått.
Det er fint med hvitt, men vi ville skape litt rolig og harmonisk stemning -det er jo trossalt et soverom.
Etterhvert kommer det opp en STOR sengegavel bak seng, og den har vi faktisk tenkt til å lage selv også siden det kan gjøres så enkelt. 
Jeg tror det kommer til å sette prikken over I`en, og at det vil bli skikkelig lunt og koselig. Hva tror dere?


Ellers mangler vi å bytte håndtak på skapene (som jeg selvfølgelig kjøpte for små av..), noen fine lamper på nattbordene, og vi må også skru opp senga til lillingen som også skal stå der inne.  

 

 

 

Nå skal jeg fortsette å rydde litt her så jeg kommer i havn til både mannen og søstra mi kommer hjem fra jobb. Vi skal nemlig bake litt til til morgendagen siden hele familien skal samles her før vi skal dra ut å spise middag.


Kanskje jeg må dra ut å handle noen fine blomster også -både til ute og inne!?  Det er jo trossalt blitt vår i Finnmark ♥

 

Ha en fin dag!!


Velkommen inn til oss..

Vi er på langt nær ferdig å innrede, men vi har fått gjort en hel del iallefall..

 

Jeg er kjempetrett, men her kommer noen bilder av litt av stua og kjøkkenet. Resten kommer jo senere så fort alt blir klart. 
 

 


 

 Følg facebook siden min, så kan du enkelt se når jeg oppdaterer bloggen! :) Lik HER! 


hits