Selvpleie

Når vi kjøper hus/leilighet er det nesten et must at vi har "noe å bade i". 
Man kan ikke dra fra mamma og pappa uten å ha tatt et bad eller to.
Denne gangen var intet unntak. Det er så avslappende og deilig.♥


Jeg tror at dette er noe jeg kommer til å ønske når jeg skal føde. Herregud, snakk om fødsel.. det er ikke mange månedene til JEG skal føde en baby! Har liksom ikke kommet dit i tankene ennå, men jeg har et foreløpig avslappet forhold til det. Jeg vet ikke ennå om det har gått helt opp for meg at det ligger et nytt menneske å "baker" i magen min. Herre.GUD!

 

 

 

 


Uke oppdatering: 22

 

Fra 22 uker og 0 dager til 22 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 450 g 
CRL: 19 cm 
Full lengde: 27 cm


OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 20 uker gammelt. Hjernen begynner en vekstperiode som vil vare til barnet er fem år gammelt! Øyebryn og hår blir mer synlig og fosteret beveger øynene oftere. Slike øyebevegelser kan ses ved ultralyd.

Nå dekker lanugohårene hele kroppen, men det er mest rundt hodet, halsen og ansiktet. Beina begynner å nærme seg endelig lengde og proporsjon i forhold til kroppen, og musklene i både armer og bein blir sterkere slik at bevegelsene også blir kraftigere. Samtidig fortsetter skjelettets brusk å omdannes til bein.

Immunsystemet er ikke fullt utviklet ennå, men vil kunne hjelpe til å beskytte den lille kroppen mot infeksjon.

Hos gutter begynner testiklene nå å trekkes ned mot inngangen til pungen.

 

 

 

 

 

 

 

Jeg er forsatt trett for tiden.
Regner med at kroppen min bare er sånn. Lille har det jo fint i magen, vokser og spreller rundt som bare det. Men jeg lurer nesten på når den faktisk sover.hehe ..den gjør det faktisk nå å det er jo helt utrolig. Som lillebror sier; den blir nok lang, tynn og sporty!  hihi

 

Nå holder mamma på med vafler. Det skal bli så godt!
Senere blir det et bad og koffertpakking..så får vi se om jeg kommer meg med flyet i morgen. Nå er veien iallefall stengt, og det skal være storm i morgen. Men men, får ta det som det kommer det.  

 

Ha en fin kveld!♣

 


Vinteren er vakrest i Finnmark

 

Fin mandag allesammen!

 

Jeg sitter her å sløver framfor pcen hjemme hos mamma og pappa igjen.
Ute er det nesten snøstorm, og utsikta mi er denne: 

 

 
 

I helga var det jo som sagt skikkelig påskevær. Jeg orket ikke være inne lengre, så det ble masse klær og gode sko å ut å gå i den fine sola. Det er så mye vakkert å se på her oppe. Det er så mye som man tok for gitt før. Nå får jeg nesten litt lykkefølelse i kroppen av snø, sol og naturen generelt. Hadde jeg ikke flyttet bort en stund hadde jeg heller aldri sett hvor vakkert vi har det her oppe.
Det er nok slik jeg vil leve og la mine barn vokse opp, i det fri, i fjellet, ved havet og alt på en gang. Ikke i en GRÅ by! 

 

 

 

Om været tillater det er jeg på vei tilbake til Sarpsborg i morgen. 
Det skal bli godt å komme hjem til kjære igjen. På den måten føler jeg at det er godt å være her og godt å være der. Jeg må jo liksom velge mellom to bra ting både når jeg drar hit og når jeg drar dit.

 


Jeg håper framtiden vil bringe oss masse godt her i nord iallefall, med alle gode ting på samme plass. Jeg kan ikke være alene for eksempel uten familie rundt meg, det har jeg fått erfare.


 

Så så..
Er 22 uker på vei i dag og i går fikk lillebror kjenne spark på magen.
Han var helt i ekstase og jeg synes jo selvfølgelig at det er skikkelig koselig at alle gleder seg så mye.
Mamma strikker for fullt, og har begynt på sett nummer to allerede. Det er så sprøtt å tenke på at det er klær til noen vi ikke kjenner, har sett eller vet hvordan ser ut ennå. Vi vet ikke engang om det er en jente eller gutt. Det er litt spennende♥
 

 

♦Bilder kommer senere♦ 

 


Øl i svangerskapet

Hei hei hallåå!

 

Var hjemme hos søster i går å så film å spiste litt godis.
Vi hadde litt morsomt med det å sette ting på magen. Det er ikke store magen jeg har, men ølboksen stod støtt den! haha 

 

Nå skal vi gå tur i påskeværet.

Blir så godt å røre på seg nå som jeg har kjent meg litt energiløs de siste dagene.
Ha en fin Søndag! 

 


Noen dager føler man seg

Hei hei alle fine!

 

Jeg føler meg ussel i formen igjen i dag..æsj! 
Skal liksom ikke noe til før kroppen sier NEI! Så det er nesten bre avslapping på min plan om dagene nå. Heldigvis er jeg jo hjemme hos mamma og pappa. Dette er nok den eneste plassen på jorda jeg føler at jeg kan slappe 100% av. Det er så godt.

 


 

Jeg hadde tenkt å komme meg tilbake i jobb så fort som mulig, men nå er jeg redd legen kommer til å sykemelde meg litt videre. På slike dager kan jeg føle meg litt "aahh-oppgitt", men slik som i dag var det veldig deilig å ha mamma her å holde rundt å "trøste" litt. hehe
Det er jo så verdt det nå som jeg verdens fineste gave på vei, så det er så viktig at jeg lytter til kroppen nå, og ikke minst legen. Jeg må vel egentlig lære meg det, for det satt ganske langt inne med å bli sykemeldt. Det er kjedelig å bli det, men legen sa at jeg ikke skulle ha dårlig samvittighet for det. ..Jeg har det. Jeg hadde det iallefall, men nå handler det ikke bare om meg har jeg jo skjønt. ♥

 

 


De neste dagene skal jeg være hos mormor i Alta. Jeg skal ta med bestemor til frisøren(Heidi-søstra mi), og kanskje det blir tid til en liten kafètur om vi føler oss fin i formen. Jeg synes også det hadde vært koselig å møte på vænnan igjen. ♥

 

Jeg har fyrt masse i ovnen så nå skal jeg lese boka mi forran vinduet i stua.

 Ute er det fullt snøvær!

Ha en fin dag!♦ 

 

 

 


Noen koser seg på ferie

 

 

 
Uke oppdatering 21+1

God kveld allesammen!


Jeg har dratt hjem en tur til mamma og pappa for å spise meg fet nå som jeg ble sykemeldt noen uker.
 Det er deilig å slappe av sammen med mine nærmeste, det er liksom ikke hverdagskost. 

Her er det skikkelig vinter. Se!
 

Ikke minst skal jeg spise fisk både i dag og i morgen, og jeg gleder meg!

 

Her er bollemagen!

 

Hva tror dere? Jente eller gutt?

Den er iallefall kjempeaktiv, og i dag tidlig sparka den så hardt at jeg kunne kjenne det skikkelig med hånda på magen. Da jeg titta på magen kunne jeg også se bevegelser. Det er så morro! ♥

 

 


All i need is love (food)

Hei hei små og store!


Livet mitt består fortiden ikke av innholdsrike dager med masse jobb og stress skal jeg fortelle dere. 
Faktisk hadde det nesten vært bedre. Ikke med stresset da, men med jobb Dagene er kjempelange, jeg våkner tidlig, spiser frokost, tar en tur med hunden og ellers bare prøver å tenke på å spise.
Faktisk var vi på restaurant i går, det har vi ikke vært siden i august/september kom vi på. Jeg har vært så dårlig på å spise middag, kjenner det vokser i munnen når jeg tenker på f.eks stekt mat. Gryteretter går bra, og kokt mat generelt , men vi spiser spagetti sikkert 3 ganger i uka. Selvsagt i ulike varianter da.

 

Pasta alfredo a la Max er min favoritt.

  

Mens vi ennå er inne på dette med mat. Disse knekkebrødene har en kollega av meg bakt til bare meg. Tenk så snilt! Etter hun hadde med seg en bit til meg på jobben har jeg hatt sug etter dem, så jeg måtte legge inn en bestilling til slutt. Kanskje jeg har utviklet en liten craving for disse!? Ikke rart, smaker himmelskt godt! Tusen takk, Lene♥

 

 

 

Og dette er meg, kanksje ikke lagt ut noen bra bilder av håret mitt siden jeg klipte det, men slik er det blitt.
Liker det!
 

 

STRIKKA DRESS TIL LILLE

Hei hei søtinger!

 

Jeg ligger ennå hjemme med snørr og gørr i hodet. Men kjenner meg mye piggere i dag heldigvis!

Tror det går mye rart av influensa for tiden, virker som nesten de fleste er syke, og på jobben var det vel 3 stk borte av den grunn på samme tid.

 

 

Vel, dere vet strikkeprosjektet mamma holdt på med til baby!?
Det er helt ferdig nå, og et bilde poppet opp på telefonen min i går kveld.

 

 

Er den ikke den fin?  


MØBLENE SOM SKAL SELGES

Siden vi har flytte planer har vi tenkt på å kvitte oss med noen av de største møblene som tar en masse plass i et flyttelass. 
Vi har tenkt på å selge tv-bordet, sofaen og sofabordet. Da vil vi kanskje få et litt mindre dyrt flyttelass, dessuten er det jo litt morro med fornyelser. Sofabordet vi skal ha i den nye leiligheten skal bestå av to paller og hjul. Det kommer til å bli litt røft og stilig blandt resten av det deilikate hvite. Planene utvikler seg allerde i hodet mitt.

 

Jeg tror vi skal ha en ganske lik sofa. Vi liker fargen og sjeselongen, men trenger noe litt større. Dessuten har vi jo ikke fått leilighet ennå, så da er det lettere å kjøpe møbler når vi vet hva som passer inn.  

 Sofaen er en enkel sofa som vi kjøpte på jysk noen år tilbake. Den er godt brukt men fortsatt fin. Ikke slitt i stoffet.
 Det er en billig sofa, så komforten er deretter. Men vi har klart oss fint med denne. Passer fint til f.eks en liten koselig hybel.

 

Bordet er et eikebord. Vi har malt det selv og pusset det for at det skulle se litt chabby- og brukt ut. Kjempefint, og stort bord. Dette er også fra jysk, men er fantastisk stabilt og virker være kvalitet. 


Tv-bordet er eik og kjøpt på en butikk i sverige. Husker ikke helt hva den heter i farta. 
Kjempefint tv-bord i olja eik.

 

 


Hjertelyd

God morgen til dere bak snørr og rennende øyne!

 

Jeg har visst blitt skikkelig forkjøla noe som er helt typsik! Det passer liksom ikke så bra synes jeg. Det passer som regel aldri bra, men kroppen bruker vanligvis å legge slike hendelser til helger, ferier og alle andre slags fridager. Ikke denne gangen...ingenting å gjøre med det.

 

I går var jeg hos jordmora for første gang, jeg har jo gått til legen fram til nå. Det er som en annen verden å være hos jordmor. Hun hadde god tid og lurte på hvordan jeg hadde det. Hos legen føler jeg at de har dårlig tid og lite til svar på spørsmålene jeg stiller. Man har en liten følelse av av pasienter går på rullebånd. Hos legen må jeg alltid vente over en halv time over timen før jeg får komme inn også. Jeg vil anbefale alle å gå til jordmor! Jeg synes det var mye koseligere og bedre enn legen. 

Alt stod bra til, og jeg fikk høre hjertelyden også. Den var veldig fin å lå på:

 

 

Nå skal jeg drikke en kopp te å se litt på tv.
Ha en fiiin dag!
 

 

 

 

 

 Følg meg på facebook! Her kommer alle oppdateringer som blir gjort på bloggen!   (Trykk på logo eller tekst for å komme inn)
 

Følg meg på facebook! Her kommer alle oppdateringer som blir gjort på bloggen       pluss andre bilder og morro snakk! (Trykk på logo eller tekst for å komme inn)

 


Si ikke at alle kvinner på tjukka sitter hjemme å...


God kveld, god kveld! 
 

Jeg sitter her  i sofaen å koser meg med en skål fruksalat til Hotell Cæsar. 

Si ikke at alle kvinner på tjukka sitter hjemme å knasker potetgull og sjokolade hver dag. hehe
Faktisk har jeg totalt avsky mot potetgull, og cheesedoodles som jeg elsket..det klarer jeg ikke nå. 

 

 

 

 


Jeg har hatt fridag i dag, en helt dag med restitusjon og avslapping. Det var nok det som skulle til for å føle meg bedre.
Dagene mine består av jobb, og når jeg er hjemme har jeg ikke noe annet overskudd enn å bare gjøre ingenting. Men jeg føler meg iallefall lettere til sinns nå som hele leiligheta ble vaska i helga og middagen laget flere dager i strekk. Og tenk, dette ble ikke gjort av meg og det var det beste. Jeg må berømme min kjære samboer som tar så godt vare på meg. Han er en fantastisk tålmodig sjel og jeg er en veldig heldig jente som har han.♥ 
 

 

 


Ukesoppdatering: 20 uker.

 20 uker


Fra 20 uker og 0 dager til 20 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 325 g 
CRL: 16 cm 
Full lengde: 25 cm

 

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 18 uker gammelt. Til nå har fosteret hatt perioder med mer og mindre aktivitet, men først nå får det søvnfaser. Det veksler mellom aktive perioder og perioder med søvn, men har ikke noe bestemt søvnmønster helt ennå. Det sover gjerne mest når du er i aktivitet og våkner når du skal legge deg. Noen fostre finner fort en favoritt-sovestilling.

Det fine lanugohåret dekker nå hele hodet og øyenbryn begynner å formes. Hos jenter vil livmoren være ferdig utviklet i løpet av denne uken, og skjeden formes.

Det er brunt fett som hjelper barnet å holde varmen etter fødselen. Slikt fett dannes nå under huden på halsen, brystet og i skrittet. Et annet fettlag vil dannes over hele kroppen etter hvert.

Et kremaktig vokslag kalt vernix begynner å dekke huden. Dette inneholder blant annet døde hudceller, lanugoceller og olje fra kjertlene. Vernix beskytter fosteret mot blant annet infeksjoner. Noe vernix vil være til stede på kroppen ved fødselen, og gjør barnet glatt slik at det lettere kan passere gjennom fødselskanalen. Nyfødte har gjerne rester av vernix i hudfolder.

Morkaken er ferdig formet og vokser fra nå av bare i diameter, ikke i tykkelse.

 

 

Halvveis allerede! Helt rart hvor fort det går. 
Det er SÅ mye som skal skje nå at jeg kan vel ikke annet enn å fryde meg!?
Vet ikke om det er meg eller den kommende kjærlighetsdagen i morgen som gir meg denne lykkefølelsen, men alle hjerter gleder seg ♥♥♥

 

Jeg er i dårlig form idag desverre, så blir et kort innlegg. I morgen skal jeg til jordmora å høre det lillehjertet for første gang! Små gleder er store gleder. Gleder meg♥ 

 

 


EKSTREM DAG!

God kveld og fin morsdag til alle mødre!
Håper selvfølgelig alle andre også har hatt en fantastisk dag da.
 

Vi hadde en helt EKSTREM dag på restauranten i dag. Det tok helt av, og jeg var nesten litt usikker på om vi kom til å få nok mat. Jeg så for meg at vi kom til å måtte sende hjem folk tilslutt uten mat i magen. Slik ble det heldigvis ikke. Alle munner mettet, iallefall til jeg gikk av vakta mi. Det var iallefall morro å telle kassa ved vaktskifte. Pjuh!♠

 

Jeg har kjent meg litt små grogg i halsen de siste dagene, tror nok influensaen melder sin ankomst i form av varm panne, snørr, vond hals og rennende øyne.. Men jeg har alikavell stått på så godt jeg kunne denne helga å møtt på jobb hver eneste dag. I dag har vi jo hatt så mye å gjøre at jeg har hverken nådd tenke eller føle på kroppen min. 
Jeg svir vel litt for det nå i både rygg og hode, men heldigvis har jeg en grei sjef som ba meg om å bli hjemme i morgen. Jeg kan si så mye som at det ikke kjennes så dumt. Jeg trenger det!

 

 Forresten har jeg kjent mine første spark utenpå magen i dag tidlig. Den er så aktiv nå, og det skal bli kjempemorro når Max får kjenne det for første gangen også.  Man kan jo tenke seg lille i magen ikke har fått så mye fred i dag!? Eller kanskje den har kosa seg så mye som jeg har løpt fram og tilbake? Håper det, for akkurat nå er det ganske stille fra det lille hjertet.♥ 

 

Mamma sendte bilde av babydressen som hun skulle strikke. Den var allerede ferdig, og jeg gleder meg til å vise den til dere i morgen så stay tuned!

 

Nå skal jeg spraye nesa å krype under pleddet med litt godis i armkroken til min bedre halvdel.
Ha en fiin kveld videre! 

 


Utstyrsliste til baby

Hei hei! 

 

Fant en utstyrsliste på nettet som jeg har tatt utgangspunkt i fra. 
Dere må gjerne komme med tips og råd over hva jeg har glemt, ikke har bruk for, og hva jeg virkelig kommer til å få bruk for. 
 Denne lista er da ikke komplett, men kommer til å føre inn etterhvert som jeg kommer på ting. Det vanskeligste er kleshandling synes jeg. Jeg vet ikke hvor mye jeg skal kjøpe av hver og i hvilken størrelse jeg skal kjøpe. Hva bruker små nyfødte midt på sommeren av klær?

Av utstyret trenger jeg noen tips til f.eks vognpose/voksipose? Den skal tåle finnmarkstemperaturer også. 


Vi har også tenkt å kjøpe en vanlig kommode på f.eks Ikea å ha en stellepute oppå. Da kan vi jo bruke kommoden til noe annet når vi er ferdig med stelleperioden til lille. To fluer i en smekk tenker vi, du tenker kanskje noe helt annet!?
 

 

Det vi har til nå er merket med FET skrift.

Da håper jeg så mange som mulig vil hjelpe meg med lista! 
Tusen takk! ♥


 

 

 

 UT PÅ TUR:

-Vogn (Fått Emmaljunga Edge duo combi i gave av min mamma og pappa)
-Madrass til vogna

-Lammeskinn
-Stelleveske (Bestilte sammen med vogna)

-Vognteppe (Kristin strikker et?)

-Dyne til vogna
-Vognpose/Voksipose

-Regntrekk

-Bæresele (Mamma og pappa har BabyBjörn vi kan bruke)

-Bilstol (Vi har fått en Maxi-cosi bilstol av en venninne av meg. Mangler base)

-Reiseseng (Mamma og pappa har)

 

 

SOVE:

-Sprinkelseng(kjøpt brukt hos en gammel kollega)

-Madrass

-Sprinkelbeskytter

-Babykurv m/stativ (tror ikke vi skal ha)

-Sengetøy

-Dyne
-Tisselaken

-Lammeskinn

-Uro

-Sengehimmel

-Helseteppe

-Smokker

-Babycalling

 

SPISE:

-Vippestol

-Tåteflasker

-Tallerkener og skjeer (drøyer med)

-Smekker

-Gulpekluter

-Ammeinnlegg i ull

-Salve til brystvortene

-Brystpumpe (drøyer med)

-Ammepute (drøyer med)

 

STELLE:

-Kommode (Vanlig kommode i riktig høyde, kan brukes på barnerommet etter "stellealder")

-Stellepute

-Badebalje

-Bleiebøtte (Trenger vel ikke dette?)

-Kluter

-Myke og gode håndklær

-Diverse oljer, kremer, salver, bleier

 

 

 KLÆR:

-Siklesmekker
-Bodyer(Hvor mange/hvilken str?)
Vi har kjøpt noen.
-Pysjamaser(Hvor mange/hvilken str?)
-Sokker
Vi har kjøpt noen.
-Bukser
-Sparkebukse
-Noen små luer

 DIVERSE:

-Babygym

-Babytepper/Helsetepper

 

  hits