Mobilblogg:Endelig

Endelig kom den (store) lille gutten vår til verden på keiserlig vis. Han var 4065 gram og 50 cm lang. Veldig redusert, men veldig lykkelig!
 


Mobilblogg: Den som venter på noe godt..

venter vel gjerne ikke forgjeves..
Vi kjeder oss veldig her på sykehuset for å være helt ærlig. Dagens høydepunkter er vel gjerne måltidene.hehe
Etter nye målinger ble babyen anslått til å være noe mindre enn vi først fikk vite i går. Den skal være ca 3800 gr, så fortsatt ikke en så veldig liten klump. Jeg ble "strippet" i dag, så har gått med en god del verker etter det og 3 cm åpning (håper det er bra). Så nå har vi fått beskjed om å trå rundt til mandag for å se om noe skjer. Vi var nede i byen i dag å gikk litt i det flotte været. Kjøpte med oss spill for å ha noe å gjøre..forhåpentligvis IKKE resten av helga.
Jeg har blandede følelser av sommerfugler i magen, litt redsel, mye lengsel og veldig lyst til å dra hjem -men jeg vet at alt er glemt så fort lillingen ligger i armene. Kanskje det skjer noe i natt?


Noen som har erfaring med stripping? Funket det?Så vil jeg takke for alle fine kommentarer jeg har fått. Desverre går det ikke ann å svare med mobilbloggappen -jeg leser alle og en hver og de betyr alle mye! Tusen takk/Katrine


Mobilblogg: På sykehuset

Hei hei. Jeg ble innlagt på sykehuset i går. Ikke fordi det var noe fødsel på gang, men fordi det må bli fødsel på gang ganske snart.
De oppdaget at baby har begynt å bli veldig stor og anslo at den skulle være rundt 4000 gr. Jeg skal på ny måling i dag og hvis der er tilfelle så er planen å prøve å strippe meg.
Stripping vil si å prøve å mykgjøre livmorhalsen slik at den modner seg fortere som igjen fører til at jeg går i fødsel.
Hvis dette ikke skjer, noe jeg har liten tro på selv, ender det med keisersnitt i morgen.
Gleder meg til dette er over og vi kan reise hjem
/Katrine


Uke oppdatering: 40

Lillegutt:

Termin: 05.07.12 (menstermin: 10.07.12)
Dag: 280 (2 til termin)
Uke: 40 dag 0
Vekt: 3600 gr ?
Full lengde: 51 cm ?

Utålmodig: Ja, gjett om! Nå orker jeg ikke vente lengre!

Kjønn:  En liten gutt sa jordmora på UL nr.2. Vi får se, men det kjennes som gutt.. 

Navn: Vi er vel ganske enige..må se lille først.

Utstyr vi mangler: Nå er vel det meste klart. Har tilogmed reid opp senga og vugga.

Vektøkning: 17 kg!! Men nå skal det sies at jeg har MYE vann i kroppen.

Strekkmerker: Bare der navvlepiercingen satt ennå.  Så et lite tips til nygravide; ta den ut tidlig!

 

Hevelser og vann i kroppen: Helt sykt hoven i beina. 

Aktivitet: Mye mye aktivitet. SÅ vondt når han trykker hodet opp i mellom ribbeina!

Hode ned: Nei, har en liten luring i seteleie!

Kynnere: Ja, masse kynnere som blir hardere og hardere. Fredagen trodde jeg nesten at det var rier..kom med 5 minutters mellomrom og var skikkelig, skikkelig ubehagelige.

Sulten: Fortsatt bare dødsulten om morgenen, om dagen spiser jeg som jeg gjorde før.

Matkick: Klarer meg IKKE uten isbiter!

Plager: Urolige ben, halsbrann/sure oppstøt, tett nese, hoven.

Humør: Sliten! Men ellers fin.

Neste kontroll: I morgen på sykehuset.

Høygravid: Ja! 2 dager igjen til terminen!

 

 

Herre.gud!! Nå er det på tide! Jeg vet jeg ikke bør klage før termindatoen er her, men jeg vet at det kanskje er nå eller aldri dersom jeg skal kunne føde vaginalt -ettersom lille ligger i seteleie.
Vi får uansett alle svar i morgen på sykehuset, om jeg får gå lengre eller om de skal ta ut babyen via keisersnitt.
Jeg oppdaterer iallefall facebook og twitter om det skjer noe -så følg med der.
 
-

Jeg som alltid håper i det lengste -i dag har jeg hatt nedpress og murringer i ryggen hele dagen. Jeg er bare redd at det er psyken som spiller inn. Nå er jeg ikke så nøye heller lengre, jeg vil bare få ut den lille babyen på uansett vis♥

-


Har akkurat vært ute en tur å inntatt dagens middag på peppes pizza sammen med søster, bror, kjæresten og mormor.
Så nå skal jeg tigge kjæresten for massasje og innsmuring av bodylotion. 
Hvem vet -kanskje det blir den siste natten hjemme på noen dager?
♦Det er jo så spennende om dagen♦ 

 

 

Dere som har født..
Når fødte dere? Hvilken uke? 

 


Det er kjempe spennende å legge seg om kvelden

God morgen!


Eller, jeg har faktisk rukket å sette på en maskin klær å sette på en "doning" med brøddeig.
Nå sitter jeg her med min havregrynsgrøt-frokost med MASSE kanel. Noen vet sikker at det er et gammelt kjerringråd som sier at kanel kan sette i gang en fødsel. Til nå, som dere kanskje skjønner er det ikke så veldig mye som har hjulpet.  Jeg er like god og rund som jeg har vært iallefall de 6 siste månedene. 

-


Det er kjempe spennende å legge seg om kvelden, og da vi var ute hos mamma og pappa i helga kjentes det nesten litt ut som vi drev med risikosport.
Det er jo så langt både til Alta og til Hammerfest derifra. Jeg har fått beskjed om å legge meg ned å vente på ambulansen hvis vannet mitt går, så det hadde virkelig blitt en stund å vente. hehe
Men det ble ingen baby i helga desverre. Men så lenge den prøver seg før onsdag er jeg kjempe fornøyd -jeg har nemlig ikke særlig lyst til å ende opp med keisersnitt. Jeg er forberedt på begge deler, men ønsket mitt er jo selvfølgelig og føde normalt så lenge bekkenet mitt er stort nok for en setefødsel.  

 

 

 

 

Nå må innrømme at jeg kjenner meg ganske sig på øynene, så det blir vel noen minutter på sofa nå sammen med lillebror og disney channel før brødene skal bakes ut.

-

Jeg lover å  holde dere oppdatert om det skjer noe. Dessuten anbefaler jeg dere å følge facebooksiden min HER.. Og twittern min ved å trykke på twitterfeltet til høyre! Dere får ha en fantastisk dag♥

 
 


"Så nå vil jeg bare føde.. I DAG! "

Halla søtiser!

 


Jeg har noen skikkelig sløve dager skal jeg fortelle dere -eller jeg prøver jo å gjøre noe siden det er kjedelig å bare se på tv hele dagen. Men jeg er jo så trøtt og tung så det er ikke så lett.
I dag for eksempel har jeg planer om å legge nye trekk på senga, så jeg har hengt ut dynene til lufting. Jeg har også vasket- og brettet en maskin klær og ryddet litt på kjøkkenet.
Tiden går litt saktere nå mener jeg og etter at jeg har sittet å sett litt på setefødsler på nett kjenner jeg meg rimelig utålmodig og veldig klar for å få babyen min. 
Samtidig føler jeg meg litt stressa over at det ikke skal skje noe innen onsdag. Jeg har på en måte onsdag som en tidsfrist, og hvis lille ikke har kommet til da er han/hun kanskje for stor for meg for å føde. Vi må iallefall måle på nytt.

 


Jeg har vel slått fra meg tanken om at den kommer til å gjøre et rundkast å komme seg rundt i riktig leie, men jeg håper jo alltid i det lengste..-man må jo håpe!?
Det er uansett ikke så viktig for meg lengre. Jeg er ikke redd lengre, bare motivert til å utføre en setefødsel. Alt for det øyeblikket den ligger på magen vår og det øyeblikket jeg ser lille hjertet og pappaen sammen♥ Så nå vil jeg bare føde.. I DAG! Eller som Max ofte sier om meg når jeg har bestemt meg for noe; -det skulle helst skjedd i går.hehe 

-
 

 

De fleste snumetodene jeg har funnet på nett er prøvd.. Untatt det å stå på hode (da spyr jeg). Det er nok litt sent nå som jeg er 39+2 uker på vei uansett.
Nå tenker jeg bare å få fødselen i gang. GIVE ME PAIN! hehehe
 

 
Har du noen tips til å få i gang fødselen? 


Planlagt fødsel så langt

 


Det er mange som har vært veldig spente på hva vi skulle få vite på sykehuset i dag.

Vi ventet i mange timer både på ultralydundersøkelse og røntgen og det ble konkludert med som vi visste at lille ligger i et skikkelig seteleie.
Heldigvis ligger han i et rent seteleie slik at det absolutt fantes mulighet for å føde normalt. Et rent seteleie vil si at den f.eks ikke sitter på føttene, men den ligger dobbelt med rompa ned i bekkenet og beina rett opp. De ble anslått at det var en ganske stor baby vi har i vente som allerede skal være ca 3600 gram. 

 


Vi fikk ingen konkrete svar før vi hadde fått tatt røntgen av bekkenet. Bilder ble tatt og vi fikk nok en gang se et bilde av en baby med rompa rett ned i bekkenet mitt.
Så var det bare å vente. Det skulle liksom bli avgjort hva som skulle skje, og vi visste at om bekkenet skulle være for lite hadde vi hatt babyen i armene ved hjelp av keisersnitt en av de neste dagene.
Det ble ikke slik. Jeg fikk vite at jeg hadde et godt og romslig bekken å ble beroliget med at det skal gå helt fint å føde vaginalt for min del. Så da får vi håpe at det skjer noe i løpet av uka, for neste onsdag (den 4 juli) må vi tilbake igjen for å anslå ny vekt/størrelse på lillebabyen -da er det ikke sikkert at det er plass lengre for den "lille" kroppen til å fødes "normalt".
Hun sa at babyen vår kunne se litt "rar" ut de første dagene, og at de heller ikke kunne måle lengde på grunn av at beina mest sannsynlig står rett opp. 
Jeg er så glad vi fikk vite så masse i dag, nå er vi jo kjempe forberedt på det meste tror jeg. 

 


Babyen ligger/sitter ca slik. 

 Så send meg masse fødestøv! Vi ønsker oss nemlig en baby i løpet av de nærmeste dagene♥ 

 -

 

Det ble en litt sein oppdatering i dag. Jeg sovna som en stein på sofa noen timer etter at jeg kom hjem. Faktisk kjenner jeg meg ennå så trett at jeg godt kunne lagt meg for kvelden. 
Det blir vel slik også!? 

 

 


Ny sjekk hos jordmor i dag, med ny UL og hele pakka.

God kveld!
En liten oppdatering...


Stod opp 06.30 i dag, kjørte mannen til jobben, vasket badet og kjøkkenet, bretta klær å satt på en ny maskin klær før jeg kunne ringe jordmor. 
Jeg har gått å trippet hele helga for en ny sjekk hos jordmor i dag.
Med ny UL og hele pakka.  Hadde håpet på å få prøve vendingsakupunktur, men det kunne virke som den lille luringen satt med ganske godt nede i bekkenet, så det ble ingen nåler på meg. Det er nok uansett for sent å begynne med snuing i uke 39..
Litt trist, men jeg har også blitt ganske vant til tanken på at jeg mest sannsynlig kommer til å få en litt annerledes fødsel.
Jeg fikk snakket masse med jordmor og både keisersnitt og setefødsel -så jeg har fått litt ekstra "kjøtt på beina" når det gjelder viten om hvordan det går til med de forskjellige typene fødsler. 
Om jeg er for liten i bekkenet blir det jo keisersnitt, og da blir det jo mest sannsynligvis ikke så mange dagene til. Jordmor sa at jeg bare skulle pakke med hele "fødebagen" på onsdag når vi drar til Hammerfest på kontroll. 

-

Ellers har vi shinet leiligheta, hatt middags besøk av lillesøster og svigerbror og "kveldsmatbesøk" av Merethe og Bram.

Nå er det bare tv- switsh før bedtime med kjæresten mens jeg prøver å sitte litt høyt med beina. Anklene mine er nemlig like store som resten av leggen -det ser jo helt sykt ut!
Men TENK! Snart har vi et lite hjerte å passe på♥  
 

 
 

 
 


ikke så usannsynlig...

Først vil jeg bare si; tusen takk for alle kommentarer på forrige innlegget. 
Dere gjorde meg full av ro og ikke minst håp.♥

Jeg har lest litt på nettet og der er slettes ikke så usannsynlig at lille kan snu seg igjen nå som han har klart å snu seg gale veien.
 Jeg prøver også ut kjærringrådet som sier at man skal ligge på alle fire med rompa i været noen ganger om dagen. På mandag skal jeg ringe jordmor igjen og jeg får kanskje tatt akupunktur også -Det er jo verdt å prøve det meste!?

 Tenker selvfølgelig over det konstant og det er ikke så lett å tenke på noe annet når man ikke helt vet hva man skal forberede seg på.
Jeg har iallefall ikke tegn til fødsel enn så lenge å det er litt "godt". Kan ikke beskrive følelsen man får i kroppen, men den er ikke så god selv om man har kommet seg over det største sjokket. Vil jo mere enn noe annet ha lille i armene snart på samme tid.


-

I dag skal jeg bare kose meg sammen med familien å prøve å ikke tenke så mye, det er jo en hærlig dag♥

 

 

 

 


Seteleie!!

Det var en mindre koselig tur hos jordmor i dag.
Alt så bra ut med både meg og lille, men lillingen ligger med rompa ned nå og det bekymrer meg veldig.
Vi vet ikke annet enn at han må ha snudd seg for han satt jo ikke som støpt i bekkenet forrige kontroll 
Det måtte to jordmødre til og en UL før vi konstaterte i at det var hodet som var oppe å stanget meg i ribbeina.

 

 


Det er jo ikke farlig, verken for meg eller lille akkurat nå, men ting ble liksom helt plutselig ikke som jeg hadde tenkt meg. Det ble et sjokk når alt har vært så fint fram til nå, så får man høre at ting ikke er helt som det skal være til syvende og sist.
Nå skal jeg til Hammerfest på onsdag, så får vi se hva som skjer. Er redd det er litt sent å begynne å snu når jeg allerede har blitt 39+1 til den tid, men jeg får bare vente å se hva legene sier.  
Det kunne virke som at babyen var bevegelig, så jeg øyner jo et lite håp om at han kan klare å snu seg før den tid -selv om jeg ikke helt tror på det selv.

 

Jeg føler meg litt tom akkurat nå. Det er liksom mye som skal tenkes igjennom. Plutselig skal jeg begynne å tenke på om jeg vil føde en setefødsel eller om jeg vil ta keisersnitt. 
Det er så rart at man ikke tenker seg det fra starten av -jeg var liksom helt klar for å føde "normalt" og gledet meg til den opplevelsen. Nå gleder jeg meg bare til det hele er over.  
Alt dette blir vel gjerne verdt det når lille ligger der å ser på meg♥


 

 

38+2 


Babyshower

Jeg følte meg som verdens heldigste jente i går♥
At man kan bli så overrasket. Merethe hadde lurt meg trill rundt -jeg skulle bare hente henne hos søstra for at vi skulle dra til Ragnhild for å spise reker.
Da jeg ringte Merethe for å be henne løpe ut, ba hun meg komme inn siden hun var litt forsinket med det hun skulle hjelpe søsteren med.  
Jeg ble kjempeoverrasket og stum når hele gjengen satt i sofaen å ropte (noe som jeg ikke husker hehe)  Og jeg skjønte faktisk ingenting før Merethe sa; Velkommen til ditt babyshower. 
Kunne ikke annet enn å ikke si noe rett og slett, jeg ble så overveldet.  

 

Hadde en utrolig morsom, fin og veldig minnerik kveld i går takket være verdens beste Merethe som hadde styrt i stand alt dette for meg.. og selvølgelig May-Lene, Ragnhild, Mamma, Søster og Anja.
Dere er fantastiske♥

 

 

 

Merethe og meg. Litt forskjell på tykkelsen! hihi 

Reker i terteskjell. mmmm 

Cupcakes med lyseblå glasur.. Se bleiekake også! :D
 

 


Vi hadde quiz og "sjokoladesmake-konkurranse fra bleier". Premier til vinnerne inkludert.  
Jeg/vi fikk mange søte gaver. Det kom ikke med på bildet, men jeg fikk en forundrings pakke "til mor" også. Den inneholdt mange forskjellige hud og hårprodukter.
Vi fikk pledd og bamse, uro, bæresele, sommerklær og sokker, og noen søte kort.


Alt i alt en hærlig kveld med en hærlig gjeng! TUSEN TUSEN TAKK♥

 


Med ens fick allting mera mening, långt mer än det någonsin haft

Tjolahopp!
 

Nesten to dagers stillhet fra denne kanten, men ingen fødsel på gang å meddele. Selv om jeg skulle ønske at ting begynner å skje snart virker det ikke som lillingen i magen har det så forferdelig travelt med å se dagens lys.
I dag har jeg vært sammen med vennene heeele dagen. Det ble både lunsj, middag og tilogmed kvelds-te før vi kom oss hjemover. 

-

Nå skal jeg kose meg litt i armkroken før det blir kvelden.♥
..kanskje jeg får sneket til meg litt massasje?!.. hihi

 

-

Legger ved noen bilder mannen tok i helga..


 

 

 

 


I min egen lille boble/ Gjett dato

Jeg kan jo nesten starte innlegget med å si god kveld!
Jeg våknet klokka 06 i dag etter en skikkelig urolig natt -kjørte like godt kjæresten min til jobben for å se om jeg våknet litt, og for å komme i gang med dagen. Også for at jeg skulle ha bilen om jeg hadde lyst til å gjøre noe i dag.
Vel, jeg sovna en time på sofa i ca 09 tiden og nå sitter jeg her med sukkertøyposen og fjernkontrollen som nærmeste nabo. De siste dagene har vært utrolig kjedelige, men i dag er jeg bare trøtt.. Nelly er hos mamma å pappa så jeg er liksom helt alene.
 Planen er bare å forbli under pleddet store deler av dagen, jeg skal nyte min første dag i permisjon!

-


Tenk at jeg snart skal bli mamma, det er fortsatt ganske rart å tenke på.

Om bare noen dager eller små uker ligger det en skatt i armene mine -en hærlig følelse♥ 

 

 

Det har gått så fort, og i dag er jeg 37+3 uker på vei -uten tegn til at noe skal skje innen de neste MÅNEDENE!!

-


Det hadde vært morro å få alle med på å gjette dato for nedkomsten.
Hvilken dato tror du lille kommer på?  

 

 

♦Terminen er 5.juli. 
♦Mensterminen er 10.juli 

 


Til føden skal jeg ha med meg:

Jeg begynner å bli ganske klar kjenner jeg.
Alt må være på stell om dagen iallefall.
Bagen står så og si klar på soverommet til både meg og lille, og det skal bli så rart den dagen vi må dra med oss fødebag og stelleveske til bilen.
Jeg mangler selvfølgelig de "vanlige tingene" i bagen ennå som toalettsaker og morgenkåpe, men det pakker vi bare ned rett før vi drar. Med mindre jeg går over tiden så er planen å føde her i Alta, så da har vi muligheten for å dra hjem å hente om det skulle være noe viktig som er glemt.   

Til føden skal jeg ha med meg:


♦HELSEKORTET
♦Joggebukser
♦STORE gode truser 
♦Noen forskjellige ammebh`er
♦T-skjorter
♦Ammetopp
♦Hettejakke
♦Morgenkåpe
♦Sokker
♦Innesko
♦Ammeinnlegg
♦Purelan-brystsalve
♦Lipsyl
♦Bind
♦Stort badehåndkle
♦Mykt dopapir
♦Toalettsaker+hårføner?
♦Kamera+lader
♦Lesestoff
♦Mobil+ lader 
♦Drikkeflaske/ Energidrikke
♦Noe å spise; Nøtter,kjeks eller sjokolade


 

Glemt noe viktig?

 

 


 Til lille skal vi ha med:


♦Stelleveske
♦Body
♦Bukse
♦Sparkebukse
♦Hentesettet(hvis det ikke er en veldig varm dag da)
♦Lue
♦Noen bleier
(hvis vi blir å føde på sykehuset og må kjøre hjem over fjellet)
♦Flaske
♦Våtservietter
♦ Smokk
♦ Et lite teppe
♦ Bilstolen (Ferdigmontert i bilen, Max!) Glemt noe viktig her?
 

  

Hjelp meg å fylle inn hvis jeg mangler noe DU mener jeg har glemt. TUSEN TAKK♥

Husk å like facebook siden min HER !!   

 


 


Dåpskjolen

Er ikke torsdager hærlige dager?
Det er snart helg, og man bruker liksom den siste energien før helgefreden kan senke seg.

-

Jeg har vært i full gang i dag selv om kroppen egentlig har klaget på at den har vært kjempetrett. -Jeg fikk nemlig nesten ikke sovet i natt på grunn av en skrekkelig halsbrann.
Dere kan være sikker på at jeg tømte halve apoteket i dag. hehe
Iallefall er de siste tingene til sykehusbagen handlet så da gjenstår det bare å få det i bagen.

 

Jo, jeg kom over noen bilder på Iphonen min mens jeg hadde en liten avslapping på sofaen i sta. Jeg hadde jo lovet å vise dere dåpskjolen, og sist vi var hjemme å letet etter babytingene våre kom dåpskjolen fram.
Vi har en dåpskjole som går "i arv" i familien. Den er håndlaget laget av min mamma som har heklet og oldemor som har sydd.
Jeg synes iallefall at den er veldig vakker, og jeg er ikke i tvil om at vår lille huleboer skal få døpes i den en dag. -Ja, jeg må si en dag for jeg har ikke blitt SÅ sprø at jeg har planlagt dåp ennå, selv om jeg er kontollfreak til tider. Det eneste som er avgjort er nettopp det med kjolen♥

 

 
Den må selvfølgelig renses før bruk, men jeg gleder meg virkelig til å se lille i denne♥

Er det flere som har slik tradisjon med kjoler i arv?

 

 


hits